Hvilke type trening er best?

Pr i dag er ca 10% av verdens befolkning over 65 år, innen 2050 vil dette ha endret seg til 16%. For å takle denne eldrebølgen er vi avhengig av at pensjonerte nordmenn kan holde seg friske og klare seg selv lenger enn det som er vanlig i dag. De lærde strides om hvilken type trening som er best, men det alle er enige om er at styrketrening er viktig.
Hvis vi ikke lenger har styrke til å reise oss opp fra stol eller seng, ikke klarer å gå uten rullator, ikke klarer å gå i trapper eller løfte det vi har bruk for, så mister vi uavhengigheten vår. Muskelstyrken er det som først begrenser oss i utførelsen av viktige daglige gjøremål.

Bjørnulf trener kondisjon

Verdien av trening

Bjørnulf Mikkelsen er 74 år. Han har vært yrkesaktiv hele sitt liv, men allerede i ung alder begynte han å plages med ryggen. Var i perioder sykemeldt, men staheten gjorde at han ikke ga opp, han fortsatte i jobben. Han var ikke videre flink med å trene og holde seg i form. Ble ryggoperert da han var 50 år, men han prioriterte ikke opptrening i den kritiske perioden, han gikk mye, men manglet den viktige styrketreningen. 
Nå har han innsett at han er nødt til å gjøre noe for å beholde helsa. Derfor er et treningssenter et godt alternativ. Istedenfor å komme en gang i uka og trene lenge som han gjorde til å begynne med, har han nå gått over til å trene flere korte økter. 
Han merker fremgangen, kan gå lengere på tredemølla, blir ikke så fort andpusten og han har fått mer styrke i ben og skuldrer. Han ser nå hvor viktig trening er.

Aktiv med stil

Aktiv i sitt eget liv

Thorbjørn (72) og Liv Berntsen (66) vet hvor viktig det er å være aktiv.
De ser på medlemskapet på Spenst som en helseinvestering. De startet med litt «av og på trening» den gangen det fortsatt het SATS. Den gang så de ikke nødvendigheten med å trene.
Da de ble pensjonister oppdaget de at pensjonistlivet må ha en mening. Man må være i såpass god form at man kan delta aktivt i sitt eget liv, man må klare å gå ut for å hente posten uten hjelp. Fra tanke til handling var ikke veien lang, og nå er de på trening flere ganger i uka. Seniortimer, egentrening, styrketrening, kondisjon og yoga er det de utfordrer seg selv med. Også i ferier er de aktive, de stopper ikke med treningen selv om medlemskapet er på frys.

Vi trenger ikke forlenge livet, men de årene vi har igjen bør helst være gode, sier Thorbjørn.


Vi kan konkludere med en ting: «Trening gir god helse, og det er aldri for sent å begynne».
Det tar vi på alvor her på Spenst, vi tilbyr flere løsninger på seniormedlemskap slik at det passer godt for de fleste. 

Variert trening

Vi har flere formiddagstimer som er tilrettelagt for seniorer, vi kan hjelpe til med å sette opp treningsprogram om du ønsker å trene på egenhånd og du kan komme innom for å ta en kaffekopp. 
Velkommen innom for en prøvetime eller en prat med oss.