God Livskvalitet med sykdom
Mange av våre medlemmer trener på tross av sine smerter og plager. Vi spurte Helge Simonsen som har Parkinson, hva som er viktig for at han skal holde sykdommen i sjakk og ha god livskvalitet.
Trening med Parkinsons
Helge Simensen er 66 år og har Parkinsons. Parkinsons er en sykdom som fører til skjelving, stive muskler, dårligere balanse og bevegelsesvansker. Sykdommen skyldes ødeleggelse av nerveceller i bestemte deler av hjernen. Når vi spør Helge hva som er viktig for at han skal holde sykdommen i sjakk og ha god livskvalitet kommer svaret kontant, trening!
Trening viktig del av hverdagsrutinen
Helge har ganske nylig vært på 4 ukers treningssamling, hvor dagene gikk i trening, trening og atter trening. Det er viktig å trene balanse, koordinasjon, motorikk, bevegelighet og styrke. En ting er treningssamlinger hvor du blir fulgt opp hele tiden, men det er det daglige hjemme som kan være vanskelig for mange.
For Helge er trening blitt en god rutine. Mange av øvelsene han har fått kan han gjøre hjemme, spesielt finmotorikk som kan kombineres opp mot hobby, som fluebinding. Han har noen balanse- og koordinasjonsøvelser han gjør hver morgen. Kondisjonstrening får han bl.a. på spinningtimene på Spenst, men han er også glad i være ute. Styrketreningen foregår på Spenst, her er alt tilrettelagt og vi har alt han trenger. I tillegg er det sosialt og motiverende å treffe andre, og gjerne ta en kaffekopp med treningskompiser.
På nettsiden til Norges Parkinsonsforbund står følgende:
Det finnes i dag ingen kur mot Parkinsons sykdom, men man kan gjøre noe med hva sykdommen gjør med kroppen. Hvis du som har Parkinsons sykdom trener og holder deg i aktivitet, blir du bedre i stand til å mestre hverdagens utfordringer og få en best mulig livskvalitet.
kompetanse på Spenst
Vi på Spenst er opptatt av trening og helse. Våre ansatte er faglig dyktige, oppdatert på det som skjer innenfor trening og har en genuin interesse for medlemmets trivsel og treningsglede. I Norge er det ikke krav til hvilke kvalifikasjoner man må ha for å kunne kalle seg PT. Personlig trener er heller ingen beskyttet tittel. På Spenst stiller vi derimot store krav til våre Personlige Trenere. Vi ønsker at våre kunder skal tilbys kun det beste! Alle våre Personlige Trenere har utdanning og lang erfaring.
Ønsker du å bli kontaket for å tilrettelegge treningen etter dine behov og ønsker?
Vi har laget et enkelt kontaktskjema nedenfor, slik at vi raskt kan hjelpe deg med en plan og et program som passer for deg og dine forutsetninger.
Ofte stilte spørsmål
Hvor ofte bør man trene?
Så ofte du vil.